<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser små tegn til bedring i rigg

Shelf Drilling er fortsatt ikke i pluss, men konsernsjef David Mullen mener han ser små lysglimt i horisonten.

Publisert 11. mai 2021
Oppdatert 11. mai 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef David Mullen i Shelf Drilling. Foto: Iván Kverme

 

– Med den seneste oppgangen og stabiliseringen av oljeprisen, ser vi oppmuntrende tegn til en bedring i jack-up-markedet, sa Mullen i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets kvartalsrapport.

Shelf Drilling la frem sine resultater for første kvartal tirsdag, og de gjenspeiler et marked for oppjekkbare borerigger (jack-up) i svak bedring. Selskapet selv peker blant annet på at antall rigger på kontrakt på global basis har økt fra 344 til 353 i løpet av kvartalet.

– Vi har sett flere kontraktstildelinger i det siste og har bygget en solid pipeline av markedsføringsmuligheter, sier konsernsjefen.

Bedre enn fjerde kvartal

Selskapet hadde inntekter på 129,7 millioner dollar, noe som er klart ned fra samme periode i fjor, men opp 7 prosent fra kvartalet før.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA), justert for engangseffekter, kom inn på 46,5 millioner dollar, tilsvarende en margin på 36 prosent. Også dette var opp fra forrige kvartal.

Oppgangen henger sammen med oppstarten av flere nye kontrakter og lavere kostnader. Selskapets flåteutnyttelse steg fra 69 til 77 prosent i kvartalet.

Det er Mullen fornøyd med, tross fortsatt store utfordringer med covid-19 i mange av områdene som riggselskapet opererer i. 

De oppjekkbare boreriggene hadde en gjennomsnittlig rate på 56.300 dollar pr. dag i kvartalet, opp fra 55.800 dollar i kvartalet før, tilsvarende en oppgang på 1 prosent.

Ved utgangen av første kvartal hadde Shelf Drilling en kontantbeholdning på 287 millioner dollar, blant annet etter å ha lagt ut et obligasjonslån. Selskapet har en gjeld på nær 1,2 milliarder dollar.

Shelf Drilling

(Mill. USD) 1. kv./21 1. kv./20
Driftsinntekter 129,7 181,4
Driftsresultat 21,2 –156,1
Resultat før skatt –11,7 –177,3
Resultat etter skatt –16,4 –184,9

Shelf Drilling

  • Dubai-basert riggselskap med en flåte på 36 oppjekkbare borerigger (jack-ups).

  • Riggene opererer hovedsakelig i Midtøsten, Thailand, Vest-Afrika og India. Selskapet har blant annet inngått lange kontrakter med Saudi Aramco og ONGC.

  • Ble notert på Oslo Børs i 2018. Det statseide kinesiske selskapet China Merchants er største aksjonær.