<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ingen tegn på betydelig bedring

TGS-sjef Kristian Johansen er ingen optimist på kort sikt, men samtaler med kundene har vært oppløftende.

Publisert 8. juli 2021 kl. 07.44
Oppdatert 8. juli 2021 klokken 08.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
FØLGER FINANSTILSYNET: TGS og toppsjef Kristian Johansen. Foto: NTB

 

TGS-ledelsen forventer nettoinntekter etter segmentrapportering på rundt 54 millioner dollar i andre kvartal, går det frem av en børsmelding.

Dette er ned fra 96 millioner dollar i andre kvartal i fjor, og også godt under Infront-konsensus på 81 millioner dollar.

– Markedsforholdene for multiklientseismikk fortsetter å være veldig utfordrende, og det er ingen tegn til en betydelig bedring på kort sikt. Men basert på dialog med våre største kunder er vi stadig sikre på at markedet til slutt vil hente seg inn igjen, sier administrerende direktør Kristian Johansen i en kommentar.

Følger Finanstilsynet

Etter anmerkninger fra Finanstilsynet vil TGS fra 2021 legge mer vekt på IFRS-standard i sin rapportering. Det vil slå ut i anerkjennelsen av inntekter. I segmentrapporteringen anerkjennes inntekter fra prosjekter i arbeid basert på hvor stor prosentandel som er gjennomført, mens de under IFRS anerkjennes først når prosjektet og leveransen er fullført. 

De forventede nettoinntektene på 54 millioner dollar kommer frem ved at inntekter anerkjent fra ferdigstilte prosjekter (36 millioner dollar) er trukket fra de foreløpige rapporterte IFRS-inntektene (65 millioner dollar), mens inntektene anerkjent etter prosentvis ferdigstillelse (25 millioner dollar) er lagt til.

TGS legger frem sin rapport for andre kvartal 22. juli.