<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap sikrer havvindkontrakt på minst tre milliarder

Oljeserviceselskapet Aker Solutions har sikret «en betydelig» havvindkontrakt til minst 3 milliarder kroner.

    Publisert 19. juli 2021 kl. 08.34
    Oppdatert 19. juli 2021 klokken 14.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    KONTRAKT: Aker Solutions og adm. direktør Kjetel Digre har sikret en havvindkontrakt til minst 3 milliarder kroner.  Foto: Siv Dolmen

     

    Aker Solutions har som en del av konsortium signert en betydelig kontrakt som omfatter prosjektering, anskaffelser, konstruksjon og installasjon (EPCI) med en hittil ukjent kunde. Mer spesifikt skal selskapet levere et HVDC-system til et stort havvindprosjekt, ifølge en melding fra selskapet mandag morgen. 

    Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt fra 3 milliarder kroner og oppover. Flere detaljer om prosjektet ventes å bli kunngjort av kunden i tredje kvartal 2021. 

    Arbeidet til Aker Solutions starter umiddelbart, og installasjonen har planlagt oppstart i andre halvdel av 2024. Den endelige leveransen er lagt til andre halvdel i 2025. 

    Aker Solutions

     
    • Oljeserviceselskap med hovedkontor på Fornebu i Bærum og avdelinger over hele verden.
    • Adm. direktør er Kjetel Digre og styreleder er Øyvind Eriksen. 
    • Største aksjonær er Aker Kværner Holding.

    I et havvindprosjekt vil en offshore HVDC-plattform samle vekselstrøm generert av vindturbingeneratorene (WTG) og konvertere den før overføringen til landanlegget. 

    Kontrakten vil bokføre om lag 3 milliarder kroner som ordreinngang i tredje kvartal 2021 innenfor «Renewables and Field Development»-segmentet.

    Aker Solutions-aksjen er ned 5,78 prosent i år til 15,5 kroner.