Stor forbedring i seismikkgigant

Seismikkselskapet TGS legger torsdag frem tall for andre kvartal.

LA FREM TALL: Konsernsjef Kristian Johansen i TGS. Foto: Martin Heier
Oljeservice

TGS har torsdag morgen lagt frem tall for andre kvartal, og kan vise til en sterk forbedring. Omsetningen økte smått fra i overkant av 66 millioner dollar i andre kvartal 2020, til nesten 72 millioner dollar samme kvartal 2021. Samtidig viser selskapet til kraftig resultatforbedring. 

Driftsresultatet fikk en kraftig oppsving fra -96.942 millioner dollar til -14.817 millioner dollar. Selskapet kan vise til liknende forbedringer i resultatet både før og etter skatt. 

– En god forretningsmodell, robust balanse og god kontantstrøm gjorde det mulig for oss å dra nytte av strategiske muligheter i markedet. Markedet for multi-klient seismikkdata fortsetter å være svært utfordrende, og foreløpig er det ingen tegn til forbedring på kort sikt. Allikevel mener vi, etter dialoger med våre største kunder, at vi vil se en bedring i markedet på lang sikt, skriver administrerende direktør Kristian Johansen i en kommentar.  

Sikret prefunding

Torsdag morgen melder selskapet også om at de har sikret prefunding for multiklient-undersøkelser i Sarawak Basin, et oljefelt utenfor Borneo, skriver TDN Direkt. 

Prefundingen er sammen med PGS og WesternGeco, og er for en multiklient 3D-undersøkelse i Sarawak-bassenget offshore Malaysia. Undersøkelsen dekker et område på 6.400 kvadratkilometer og vil starte i oktober opplyses det. Første fase av undersøkelsen vil bli samlet av PGS, og forventes å ta om lag fire måneder.

TGS

(Tusen. dollar)2. kv./212. kv./20
Driftsinntekter71.86166.156
Driftsresultat-14.817-96.942
Resultat før skatt-19.037-101.968
Resultat etter skatt-11.969-78.001

TGS

  • Seismikkselskap med hovedkontorer i Asker, Norge og Houston, USA. Grunnlagt i 1998 etter fusjon mellom amerikanske TGS og norske NOPEC. 
  • Kjøpte konkurrenten Spectrum sommeren 2019. 
  • Konsernsjef er Kristian Johansen. 
  • Blant de største aksjonærene er Folketrygdfondet.