<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snudde fra minus til pluss

Seismikkselskapet Seabird har reorganisert og blitt Green Energy Group, resultatet er også tilbake i pluss. 

Publisert 13. aug. 2021 kl. 07.09
Oppdatert 13. aug. 2021 klokken 10.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
LA FREM TALL: Ståle Rodahl, styreleder i Green Energy Group.  Foto: Green Minerals

 

Seabird Exploration hadde skiftet ham og blitt Green Energy Group da selskapet la frem kvartasltall fredag morgen. I løpet av kvartalet omsatte selskapet for 1,5 millioner dollar, ned fra 17 millioner på samme tid i fjor. Resultatet endte likevel 1,3 millioner i pluss, opp fra et tap på 5,8 millioner på samme tid i fjor. 

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger endte på minus 1,4 millioner dollar, grunnet markedet, men selskapet ser tegn til forbedring.  Seismikkflåten hadde en utnyttelsesgrad på 23 prosent i kvartalet, og selskapet har i løpet av tremåneders perioden vunnet kontrakter til fire fartøyer. 

Seabird, som inntil nylig var et rent seismikkselskap har gjennomgått tøffe tak det seneste året, og har nå skiftet navn til Green Energy Group i hensikt å satse bredere på det grønne skiftet, spesifikt på utvinningen av havbunnsmineraler gjennom datterselskapet Green Minerals. I løpet av andre kvartal ble det derfor gjennomført en emisjon hvor det ble hentet inn 31,5 millioner kroner. I tillegg har selskapet fått tilskudd fra Forskningsrådet. 

Green Energy Group

 
(Mill. USD) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 1,5 17
Driftsresultat -2,9 -4,2
Resultat før skatt 0,9 -5,8
Resultat etter skatt 1,3 -5,8

Seabird Exploration

 
  • Seismikkselskap med hovedkontor i Limassol, Kypros. 
  • Adm. dir. er Gunnar C. Jansen. 
  • Største aksjonærer er Miel Holding og Per Øyvind Berge gjennom Grunnfjellet.