<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Holder utbyttekranen åpen

BW Offshore skal gjøre milliardinvesteringer i forbindelse med Barossa-prosjektet som selskapet vant i første kvartal. Likevel drysser det utbytte på aksjonærene.

Publisert 24. aug. 2021
Oppdatert 24. aug. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord
LA FREM TALL: Marco Beenen, konsernsjef i BW Offshore. Foto: Iván Kverme

 

Det er ikke mange oljeserviceselskaper som har evnen til å betale utbytter, men BW Offshore fortsetter å gi aksjonærene direkteavkastning kvartal etter kvartal.

Etter andre kvartal, har styret i selskapet vedtatt å betale et utbytte på 0,035 dollar pr. aksje, noe som tilsvarer rundt 31 øre.

Utbetalingen kommer selv om selskapet skal investere flere milliarder kroner i bygging og drift av et flytende produksjonsskip (FPSO) til gassprosjektet Barossa utenfor Australia. 

Likevel falt aksjen 3 prosent på Oslo Børs. Det kan skyldes bekymringer for at investeringskostnader og konstruksjonsrisiko med Barossa-prosjektet vil bidra til å holde utbyttet nede på samme nivå fremover, skal man tro Danske Bank Markets.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på BW Offshore, men nedjusterer kursmålet fra 56 til 46 kroner nettopp på grunn av dette, ifølge TDN Finans.

Større overskudd

BW Offshore fikk et overskudd på 103 millioner dollar i andre kvartal, mot et tap på 244 millioner dollar samme periode i fjor. Dette var også en bedring i forhold til første kvartal i år.

EBITDA i andre kvartal var på 91,1 millioner dollar, en reduksjon fra 110,8 millioner i første kvartal, noe som hovedsakelig skyldes engangskostnader.

Selskapet opplyser at gjelds- og egenkapitalfinansieringen av Barossa-prosjektet er nær fullført, med et syndikat av ni prosjektfinansieringsbanker som står bak et lån på 1,15 milliarder dollar med en løptetid på 14 år. 

BW Offshore og tre partnere vil stå for henholdsvis 51 og 49 prosent av egenkapitalandelen. 

BW Offshore Limited

  • En av verdens største eiere av flytende oljeproduksjons- og lagringsskip (FPSO/FSO) med en flåte på 14 skip. 
  • I mars vant selskapet en kontrakt på hele 38 milliarder kroner for leveranse og drift av et flytende produksjonsskip til et gassprosjekt utenfor Australia. 
  • Har også bygget opp BW Energy, som utvikler oljefelt i Afrika. BW Energy er nå skilt ut som eget selskap og børsnotert. BW Offshore eier 38,8 prosent. 
  • Satser i tillegg på markedet for havvind gjennom BW Ideol, som også er børsnotert som eget selskap. 
  • Ble notert på Oslo Børs i 2006. Kontrolleres av den Hong Kong-baserte forretningsmannen Helmut Sohmen, som eier nær 50 prosent av aksjene.

 

BW Offshore Limited

(Mill. USD) H1./21 H1./20
Driftsinntekter 426,7 468,7
Driftsresultat 64,6 -145,7
Resultat før skatt 69,2 -260,5
Resultat etter skatt 103,1 -243,9