<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Marginer og ordrebok eser ut

Seismikkselskapet kan glede seg over kraftig EBITDA-vekst og fornybar-samarbeid med TGS. 

Publisert 24. aug. 2021 kl. 07.30
Oppdatert 24. aug. 2021 klokken 13.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
ØKER MARGINENE: Magseis Fairfield, her representert ved CSV-en Normand Tonjer. Foto: Magseis Fairfield

MSEIS

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00

Magseis Fairfield landet i andre kvartal et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 14,3 millioner dollar, et markant oppsving fra 9,9 millioner dollar i samme periode i fjor og ikke minst fra 0,9 millioner dollar i kvartalet før.

Ordreboken ved utgangen av andre kvartal var 230 millioner dollar, og har økt ytterligere til 339 millioner dollar med kontraktstildelinger for tredje kvartal. 178 millioner dollar av dette skal leveres i 2021.

– Andre kvartal ble et godt kvartal for oss, med kapasitetsutnyttelse og marginer som styrker seg fra kvartalet før. Nye kontrakter etter utgangen av kvartalet har løftet ordreboken vår betydelig og forbedret visibiliteten på kort sikt, sier toppsjef Carel Hooijkaas i en kommentar.

Utsiktene for OBN-markedet (ocean bottom node) fortsetter ifølge selskapet å peke mot tosifret vekst for avgrensnings- (appraisal) og utviklingsprosjekter, samt énsifret vekst for produksjonsprosjekter fra 2021 og ut 2025.

Rapporten her.

TGS-samarbeid

Samtidig med kvartalsrapporten opplyser det heleide datterselskapet Magseis Renewables om to nye pilotprosjekter for karbonfangst og -lagring, samt offshore vind i samarbeid med TGS.

Selskapet vil i begge prosjektene benytte høyresolusjons 3D-seismikkinnhenting. Det første finner sted ved et karbonlagringssted i Norge, det andre i Danmark over en havvindspark med kjente utfordringer på havbunnen.

Innhentingen vil ferdigstilles før slutten av tredje kvartal, med endelige data tilgjengelig for lesning og workshops før slutten av 2021.

Magseis Fairfield

 
(Mill. USD) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 58,8 44,7
Driftsresultat (1,3) (2,9)
Resultat før skatt (1,5) (2,7)
Resultat etter skatt (1,9) (2,9)

Magseis Fairfield

 
  • Seismikkselskap som tilbyr tjenester relatert til havbunnsseismikk ved å bruke proprietære Marine Autonome Seismske Systemer (MASS). 
  • Selskapet har virksomhet i Norge, USA og Asia. 
  • Har hovedkontor på Lysaker og adm. direktør er Carel Hooijkaas.