<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øyner solid oppside med «attraktive pengemaskiner»

Haakon Amundsen kutter estimater, men ser betydelig potensial i en strømlinjeforming av BW Offshore.

    Publisert 25. aug. 2021 kl. 09.33
    Oppdatert 25. aug. 2021 klokken 09.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord
    PENGEMASKIN: BW Adolo, FPSO-en på Dussafu-feltet utenfor Gabon. Foto: BW Offshore

     

    ABG Sundal Collier kutter kursmålet på BW Offshore fra 55 til 45 kroner, men gjentar sin kjøpsanbefaling, går det ifølge TDN Direkt frem av en analyse tirsdag kveld.

    Meglerhusets oppfatning er at engangseffekter i andre kvartal ser ut til å vare i noen flere kvartaler, og estimatene er derfor nedjustert. 

    Tirsdagens rapport viste at driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) falt fra 110,8 millioner dollar i andre kvartal i fjor til 91,1 millioner kroner i samme periode i år.

    Nedgangen skyldes hovedsaklig engangskostnader knyttet til opplegget av Cidade de São Vicente, samt utseilingen av Umuroa fra New Zealand.

    BW OFFSHORE-ANALYTIKER: Haakon Amundsen. Foto: ABG Sundal Collier

    – Attraktive pengemaskiner

    Ifølge analysen viste andre kvartal trolig den økende kompleksiteten i investeringscaset, med eierandelene i Ideol og BW Energy, en underpriset FPSO-flåte som med flere eldre enheter og «attraktive pengemaskiner» som Adolo, Catcher og Barossa.

    «Vi ser betydelig potensial i å strømlinjeforme strukturen, muligens med FPSO-segmentet delvis eid av infrastrukturinvestorer som er villige til å prise høyere enn aksjemarkedet gjør i dag», skriver ABG Sundal Collier ifølge nyhetsbyrået.

    BW Offshore falt 3 prosent på Oslo Børs tirsdag, men stiger markant til rundt 30,50 kroner i tidlig handel onsdag, og selv etter kursmålkuttet ser meglerhuset altså en oppside på nesten 50 prosent.