<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borr-sjefen leverer varene – ny rigg fikk kontrakt

Borr Drilling tror alle riggene i flåten kan være på kontrakt innen utgangen av 2022. Nå er selskapet én rigg nærmere.

Publisert 2. sep. 2021
Oppdatert 2. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
ØKER FARTEN: Tor Olav Trøim kan glede seg over at nok en Borr-rigg kommer i arbeid. Foto: Leikny Havik Skjærseth

 

Borr Drilling har blitt tildelt en kontrakt for jackup-riggen Mist fra en ikke-navngitt operatør i Sørøst-Asia, går det frem en børsmelding.

LEVERER: Borr Drilling-sjef Patrick Schorn. Foto: Schlumberger

Boreprogrammet ventes å starte opp i november 2021, med en varighet på syv måneder pluss opsjoner. Riggselskapet estimerer at oppstarten av riggen vil medføre et kontantutlagg på 1,75 millioner dollar. 

Kontraktstildelingen kommer i kjølvannet av denne ukens kvartalsrapport som viste at det Tor Olav Trøim-dominerte selskapet har fått opp farten, og bringer antallet rigger i arbeid opp i 15.

Gjør som han sier

Mist blir dermed den andre riggen som sysselsettes etter utgangen av andre kvartal. 

– Vi har ytterligere ti rigger i flåten vår som kan bli sysselsatt i et bedre marked, og ytterligere fem rigger som fortsatt skal leveres fra Keppel FELS-verftet, sa Borr Drilling-sjef Patrick Schorn da rapporten ble sluppet.

Borr Drilling tror alle de 23 riggene i flåten (eksklusive nybyggene) kan være på kontrakt innen utgangen av 2022. I så fall spår SpareBank 1 Markets-analytiker Vidar Lyngvær massiv oppside i aksjekursen.

Borr Drilling er i siget på Oslo Børs torsdag formiddag, og stiger i skrivende stund (11.30) over 5 prosent til 7,29 kroner.