<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggmarkedet i Brasil strammer seg til

Valaris reaktiverer et av sine boreskip for en lengre kontrakt i Brasil.

    Publisert 20. okt. 2021 kl. 13.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 209 ord
    SENDER BORESKIP TIL SØR-AMERIKA: Riggselskapet Valaris . Foto: VALARIS

    Petrobras fortsetter å leie inn riggkapasitet til sine leteoperasjoner i Brasil.

    Nå har det brasilianske oljeselskapet inngått en avtale med riggselskapet Valaris om å leie boreskipet Valaris DS-4 i 18 måneder.

    Det betyr at Valaris får nok en enhet i drift. Boreskipet ligger i dag i opplag i Storbritannia, og skal startet på den nye kontrakten i andre kvartal neste år.

    «At rigger i opplag kommer tilbake til Brasil ser vi på som enda et tegn på det stramme markedet i landet», skriver Clarksons Platou i en oppdatering om kontrakten.

    Nær 100 prosent i Brasil

    Petrobras, som har stått for mesteparten av riggetterspørselen i Brasil til nå, ga først kontrakter til innenlandske aktører, men etter hvert har det brasilianske oljeselskapet måtte ta inn internasjonale selskaper for å dekke etterspørselen.

    Siden starten av året har utnyttelsen av boreskip i Brasil ligget over 90 prosent, og de seneste månedene har den nærmet seg 100 prosent.

    Raten på Valaris-kontrakten er ikke oppgitt, men for drøye to uker siden oppnådde Seadrill 230.000–245.000 dollar pr. dag da selskapet leide ut to boreskip til Petrobras i tre år.

    Valaris har tidligere opplyst at reaktivering av de flytende enhetene (boreskip, semirigger) som er i opplag vil ligge på 30–45 millioner dollar.