<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap kan få kontrakt på 12 mrd.

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale med Equinor som kan bli verdt svimlende 12 milliarder kroner.

    Publisert 20. okt. 2021 kl. 20.18
    Oppdatert 21. okt. 2021 klokken 00.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord
    AKER SOLUTIONS: Kjell Inge Røkkes Aker Solutions er blitt tildelt en ny kontrakt av Equinor. Foto: Iván Kverme

     

    Aker Solutions har hanket inn kontrakter på rekke og rad de seneste kvartalene, og nå kan det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet ha fått en virkelig storfisk i garnet. 

    Oljeserviceselskapet har inngått en intensjonsavtale med Equinor for forberedende ingeniørarbeider og design (front-end engineering and design - FEED) for toppdekket på det flytende produksjons- og lagringsskipet (FPSO) som skal ligge på Wisting-feltet i Barentshavet.

    Intensjonsavtalen inneholder en opsjon for bygging og leveranse av toppdekket (EPCI-kontrakt), avhengig av en endelig investeringsbeslutning og at feltutbyggingen går til en eksekusjonsfase. 

    Det vil i så fall kunne bety en kontrakt på mellom 8 og 12 milliarder kroner, ifølge Aker Solutions. 

    – Wisting er et av de største kommende industriprosjektene i Norge. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige forhold med Equinor på denne betydelig felutviklingen, og bidra til å modne prosjektet mot en planlagt investeringsbeslutning, sier konserndirektør Sturla Magnus i Aker Solutions i en børsmelding. 

    Sevan-design

    FPSO-en som skal stå på Wisting-utviklingen er basert på et sylinderformet Sevan-design. Toppdekket vil ha en vekt på rundt 20.000 tonn og bestå av en stor prosessmodul og en stor utility-modul. 

    FEED-arbeidene starter umiddelbart og er planlagt ferdigstilt i tredje kvartal 2022. 

    Aker Solutions opplyser at prosjektet vil ha "betydelige positive effekter" for ingeniørstaben og selskapets verft i Norge.

    Equinor er operatør på Wisting med en eierandel på 35 prosent, mens partnerne er OMV Norge  (25 prosent), Petoro (20 prosent), Idemitsu Petroleum Norge (10 prosent) og Lundin (10 prosent).