<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schlumberger leverer bedre enn ventet

Schlumberger venter nok et kvartal med sterk vekst.

    Publisert 22. okt. 2021 kl. 13.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    KVARTALSTALL: Schlumberger innfrir analytikernes forventninger. Foto: Bloomberg Mercruy

    Schlumberger fikk et justert resultat pr. aksje på 0,36 dollar i tredje kvartal 2021, mot 0,16 dollar pr. aksje i samme kvartal året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag. 
    På forhånd var det ventet et resultat på 0,30 dollar pr. aksje, ifølge Refinitiv-konsensus.

    Driftsinntektene var 5.847 millioner dollar i kvartalet (5.258), mot ventet 5.090 millioner dollar.

    Sterkt momentum

    Schlumberger venter nok et kvartal med sterk vekst, og venter å gå ut av 2021 med et sterkt momentum som vil sette grunnlaget for en eksepsjonell vekstsyklus. Det sier konsernsjef Olivier Le Peuch i forbindelse med selskapets tredjekvartalsrapport fredag.

    – De fundamentale makroforholdene i industrien har synlig styrket seg i år, spesielt de siste ukene, med etterspørselsinnhenting, olje- og gasspriser på nye høyder, lave lagernivåer, og oppmuntrende trender i håndteringen av pandemien, sier Le Peuch.

    Forventer sterk vekst

    Han peker på at i fravær av resesjon eller pandemirelaterte tilbakeslag, ventes det at disse gunstige forholdene vil vesentlig drive investeringer over de neste årene, spesielt internasjonalt, og resultere i en eksepsjonell vekst i pengebruk globalt både på land og offshore.

    – Som markedsleder har vi en fordelaktig posisjon for å fange denne veksten gitt vår teknolog, integrasjonskapabilitet og internasjonale styrke, sier Le Peuch.