<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt lønnsomhet for Subsea 7

Subsea 7 bedrer lønnsomheten i tredje kvartal, som «lovet» tidligere i år. Høy anbudsaktivitet gjør at selskapet ansetter folk.

Publisert 17. nov. 2021
Oppdatert 17. nov. 2021
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 549 ord
BYR PÅ MER: Konsernsjef John Evans i Subsea 7 deltar i langt flere anbud nå enn for et år siden. Foto: Iván Kverme

 

Subsea 7 har hatt forventninger om økt lønnsomhet mot slutten av året, og det slår til. I tredje kvartal leverer selskapet også bedre tall enn ventet.

Undervannsentreprenøren hadde inntekter på 1,45 milliarder dollar i kvartalet, noe som er 53 prosent høyere enn i tilsvarende periode i fjor.

Selskapet fikk et justert driftsresultat før av– og nedskrivninger (EBITDA) på 185 millioner, tilsvarende en EBITDA-margin på 12,8 prosent. Det er opp fra bare 7,5 prosent i foregående kvartal.

På forhånd var det ventet at det Kristian Siem-dominerte selskapet ville få inntekter på 1,37 milliarder dollar og en justert EBITDA på 165 millioner dollar. Det viser estimater som selskapet selv har hentet inn fra ti analytikere.

- Subsea 7 leverte et driftsmessig og finansielt sterkt tredje kvartal, drevet av svært høy utnyttelse av flåten, sier konsernsjef John Evans i kvartalsrapporten som ble lagt frem onsdag, og peker på at dette gjelder både innen subsea og fornybarvirksomheten.

I tredje kvartal hadde Subsea 7 en ordreinngang på 1,4 milliarder dollar, og ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 6,7 milliarder, omtrent som den var ved utgangen av andre kvartal.

Subsea 7

(Mill. USD) 3.kv/21 3.kv/20
Driftsinntekter 1.451 947,0
Justert EBITDA 185 114
Driftsresultat 78 7
Resultat før skatt 106 −11
Resultat etter skatt 45 −43

Ansetter folk

Ifølge Subsea 7 begynner gjeninnhentingen innen subsea og konvensjonell virksomhet å få skikkelig fotfeste.

Selskapet deltar i 70 prosent flere anbud nå enn det gjorde på bunnen i mai 2020, og opplyser i kvartalsrapporten at det har ansatt folk det seneste året for å møte etterspørselen fra kunder i denne delen av virksomheten.

Selv om aktiviteten i tidligfase-prosjekter har økt betydelig, planlegger Subsea 7 en midlertidig reduksjon i den aktive flåten, før en forventet oppgang i offshoreaktiviteten i 2023.

«Med en god ordrebok og høy anbudsaktivitet, er vi trygge på utsiktene for denne delen av virksomheten,» skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Samtidig peker Subsea 7 på god anbudsaktivitet innen fornybarvirksomheten

Undervannsentreprenøren gir også resultatguiding. 

I fjor fikk selskapet en justert EBITDA på 337 millioner dollar, men venter at det vil bli høyere i år. I 2022 ventes justert EBITDA å være på linje med årets nivå, før det igjen vokser i 2023.

Nettoresultatet i år ventes å bli positivt.

Mer fornybart

Subsea 7 har tradisjonelt rettet sine tjenester mot olje– og gassektoren, men er i stadig større grad involvert i fornybarsektoren, og særlig i markedet for offshore vind.

Ved utgangen av kvartalet var nær en femtedel av ordreboken knyttet til fornybart.

I sommer besluttet Subsea 7 å slå sammen sin fornybarvirksomhet med det Arne Blystad-dominerte selskapet OHT, og sammen sikter de mot å bli topp tre i markedet for nettopp offshore vind. Det sammenslåtte selskapet fikk navnet Seaway 7 og er notert på Euronext Growth. Selskapet ble nylig tildelt en kontrakt på vindparken Dogger Bank.

Subsea 7 kjøpte seg også opp i Nautilus Floating Solutions tidligere i år.

Subsea 7

  • Undervannsentreprenør med hovedkontor i London. 
  • Utfører installering, rørlegging, inspeksjoner, reparasjoner og vedlikeholdsarbeider under vann. 
  • Har en flåte av konstruksjonsskip, dykkerfartøyer, rørleggingsskip og installasjonsfartøyer, og mer enn 175 fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV). 
  • Konsernsjef er John Evans. 
  • Har skilt ut det aller meste av sin fornybarviksomhet i Seaway 7. 
  • Største aksjonær er Kristian Siem.