<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ståle Kyllingstad fikk oljekjempe på kroken

IKM Elektro inngår rammekontrakt med HitecVision-deleide Vår Energi.

Publisert 23. nov. 2021
Oppdatert 23. nov. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
VÅR ENERGI-AVTALE: For IKM Elektro og Ståle Kyllingstad. Foto: Iván Kverme

Vår Energi inngår avtale med IKM Elektro om støtte til alle egenopererte innretninger på norsk sokkel, går det frem av en pressemelding. IKM Elektro inngår i Ståle Kyllingstads IKM Gruppen.

Avtalen omfatter inspeksjon, service og vedlikehold av elektrisk utstyr og roterende maskiner, og vil optimalisere daglig drift og vedlikeholdsarbeid offshore.

– Vi setter stor pris på tilliten Vår Energi har vist oss. (...) Siden 2015 har vi etablert et svært godt samarbeid, og det er virkelig gledelig at vi kan bygge videre på dette fundamentet i tiden fremover – noe som også vil styrke vår satsning på spesialiserte vedlikeholdstjenester, sier en fornøyd daglig leder i IKM Elektro Carl-Johan Almestad.

Rammekontrakten omfatter også tennkilde og tilstandskontroll, og har en varighet på inntil fem år inklusive opsjoner.

Vår Energi har eierandeler i en portefølje av 35 produserende felt på alle deler av norsk sokkel.

Vår Energi

  • Vår Energi ble til i 2018 da oppkjøpsfondet Hitecvision slo sammen sitt oljeselskap Point Resources med den italienske oljegiganten Eni sin norske virksomhet.
  • Selskapet har med årene kjøpt hele ExxonMobils norske virksomhet, og er i dag Norges største uavhengige oljeselskap – og de er tredje størst totalt sett, etter Equinor og Petoro. I hvert fall i perioden før Aker BP og Lundin fusjoneres.
  • Selskapet driver olje- og gassproduksjon over hele sokkelen, med felt i drift i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen. Selskapet har som mål å ytterligere utforske, utvikle og produsere ressurser og reserver fra sin portefølje av attraktive lisenser. 
  • Torger Rød er konsernsjef og Thorhild Widvey er styreleder.
  • Selskapet gikk på børs i februar 2022. Børsverdien var pr. 1. april 2022 på 93 milliarder kroner.