<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bedrer likviditeten med 90 mill. dollar

John Fredriksens riggselskap Northern Ocean får utsatt forfall på bankgjelden, men må styrke egenkapitalen.

Publisert 27. des. 2021 kl. 06.49
Oppdatert 27. des. 2021 klokken 15.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
JOHN FREDRIKSEN-DOMINERT: Northern Ocean bedrer nå likviditeten. Foto: Ints Kalnins

 

Northern Ocean vil få forlenget forfall på sin bankgjeld gitt noen betingelser, inkludert endringer i en rullerende kredittfasilitet med Fredriksens Sterna Finance og en egenkapitalemisjon.

Samlet vil dette bedre likviditeten med 90 millioner dollar, ifølge en melding fra selskapet.

Emisjon

Det er inngått en betinget tegningsavtale med Fredriksens Hemen Holding og fond forvaltet av eller under rådgivning av Hayfin Capital Management om en rettet emisjon på 40 millioner aksjer i Northern Ocean til tegningskurs på 0,50 dollar. 

Den rettede emisjonen på 20 millioner dollar ventes gjennomført i første kvartal. 

Av de 24 millioner aksjene Hayfin skal tegne i den rettede emisjonen er planen at 8 millioner aksjer blir tilbudt de andre aksjonærene i Northern Ocean i en reparasjonsemisjon. 

Det opplyses at Northern Ocean kan komme til å hente inn ytterligere egenkapital i 2022 til dekning av generelle selskapsformål, inkludert kostnader til mulig reaktivering av riggen «West Mira».

Odfjell inn, Seadrill ut

Det er inngått avtale med Sterna Finance som blant annet inkluderer utsettelse av gjeldsforfall, ytterligere lån og mulighet for Sterna til å omgjøre 15 millioner dollar i lån til aksjer i Northern Ocean til kurs 0,50 dollar pr. aksje.

Odfjell Drilling overtar ansvaret for markedsføring og drift av Northern Oceans rigger «West Mira» og «West Bollsta» etter Seadrill, som tidligere hadde dette ansvaret.

Kommersielle riggslutningsbeslutninger skal imidlertid fortsatt tas av Northern Ocean.

Jonas Ytreland er ansatt som finansdirektør og Olav Sirevåg som regnskapsdirektør. 

Mandag ettermiddag var Northern Ocean-aksjen ned 12,6 prosent til 7,43 kroner på børsen.

(FA/TDN Direkt).