<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TGS-sjefen: – En indikasjon på et marked i forsiktig bedring

TGS-aksjen gjorde et byks på børsen etter markedsoppdatering.

    Publisert 10. jan. 2022 kl. 07.13
    Oppdatert 10. jan. 2022 klokken 16.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 315 ord
    KOM MED MARKEDSOPPDATERING: TGS-sjef Kristian Johansen. Foto: Stian Lysberg Solum

     

    En positiv markedsoppdatering fra TGS sendte seismikkaksjen opp 13 prosent på Oslo Børs mandag ettermiddag.

    Ifølge oppdateringen opplevde selskapet en høyere omsetning enn normalt i fjerde kvartal, hovedsakelig drevet av god utvikling i Mexicogulfen.

    – Sammen med en bedre ordreinngang de seneste månedene, er dette en indikasjon på et marked i forsiktig bedring, sier TGS-sjef Kristian Johansen i meldingen.

    Han peker også på at selskapet genererer bra med kontanter. Kontantstrømmen før utbytte og tilbakekjøp var på rundt 44 millioner dollar i fjerde kvartal, og ved utgangen av fjoråret var kontantbeholdningen på rundt 215 millioner dollar.

    TGS har over tid hatt en relativt sterk kontantbeholdning, noe som har bidratt til at selskapet har kunnet betale utbytter hvert kvartal. Det har også kjøpt tilbake aksjer.

    Omtrent som ventet

    Ifølge mandagens oppdatering venter TGS å få en nettoomsetning på rundt 119 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor, sammenlignet med 120 millioner dollar et år tidligere.

    Tallet er basert på selskapets egen segmentrapportering, der inntektene føres som en prosentvis andel av prosjektenes ferdigstillelse.

    På forhånd var det ventet inntekter på 116 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.

    Basert på regnskapsstandarden IFRS venter TGS at nettoomsetningen vil bli på rundt 105 millioner dollar, sammenlignet med 143 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

    TGS legger frem de endelige resultatene for fjorårets fjerde kvartal 10. februar.

    Ny avtale

    Mandag opplyste TGS at det også har inngått en prosjektavtale for prosessering av 120.000 kilometer med 2D-data fra over 80 eldre undersøkelser utenfor Indonesia, hvor det skal lages en brønndatapakke bestående av 88 brønner.

    Prosjektet dekker areal i den andre lisensrunden i Indonesia i fjor, inkludert Agung-I- og Agung-II-blokkene. Prosjektleveranser er ventet fra andre kvartal i år.

    TGS

     
    • Seismikkselskap med hovedkontorer i Asker, Norge og Houston, USA. 
    • Grunnlagt i 1998 etter en fusjon mellom amerikanske TGS og norske NOPEC. 
    • Kjøpte konkurrenten Spectrum sommeren 2019. 
    • Kristian Johansen er selskapets konsernsjef. 
    • Blant de største aksjonærene er Folketrygdfondet.