<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Torpederer PGS etter dagens kollaps

Fearnley-analytiker Øystein Vaagen tar frem slaktekniven etter torsdagens rapport. Han roper selg og kutter kursmålet 80 prosent.

    Publisert 27. jan. 2022 kl. 18.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 253 ord
    SLAKTER PGS-KURSMÅL: Fearnley-analytiker Øystein Vaagen. Foto: Iván Kverme

     

    PGS ble torsdagens store taper på Oslo Børs, etter å ha lagt frem en rapport som viste et tap på nesten 1,5 milliarder kroner i 2021.

    Men hovedgrunnen til at aksjen ble straffet med et kursfall på nesten 57 prosent til 1,85 kroner er frykten for gjeldsberget selskapet går i møte i 2022 og 2023. PGS selv ser en risiko for at man er i brudd med lånebetingelser mot utgangen av første kvartal.

    I et intervju med FaTV torsdag tallfester DNB Markets-analytiker Jon Masdal gjeldsforfallet i år og neste år til fire milliarder kroner.

    – Grunnen til at aksjen faller så mye i dag er at håp-faktoren er blitt tatt ut. (...) Akkurat nå sitter selskapet med tre av seks båter liggende ledig, og da begynner problemene å bli veldig store, sa han.

    Derfor har PGS et gjeldsproblem
    11.01.2022 Klipp av intervju med analytiker Jon Masdal i DNB Markets om PGS etter at seismikkselskapet la frem nøkkeltall for fjerde kvartal før selve kvartalsrapporten. Her forklarer han hvorfor selskapet har et gjeldsproblem.

    Kutter til én krone

    Masdal tok i fjor høst ned PGS-anbefalingen fra hold til selg med et kursmål på én krone. Og torsdag melder Bloomberg at analytiker Øystein Vaagen i Fearnley Securities gjør akkurat det samme. Han går altså fra hold til selg og kutter kursmålet med 80 prosent – fra fem kroner til én krone.

    Skulle Vaagen og Masdal treffe med sine kursmål, tilsvarer det et fall på 46 prosent fra dagens soleklare «all-time low».

    – Vi tror PGS kommer til å levere operasjonelt fremover, men gjeldssituasjonen setter en stopp på caset, sa han da Finansavisen hadde PGS som «Ukens selskap» sist august.

    Kursfallet Masdal og Vaagen ser for seg er i tråd med vår tekniske analyse som viser at PGS kan halvere seg én gang til.