<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret ny kontrakt etter 16 måneders tørke

Golden Energy Offshore har nå samtlige fartøyer i arbeid, og utnyttelsen frem mot fjerde kvartal ligger på over 90 prosent.

Publisert 14. mars 2022 kl. 09.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
UT AV HALVANNET ÅR I OPPLAG: Supplyskipet «Energy Scout». Foto: Golden Energy Offshore Services

 

Golden Energy Offshore Services har sikret en kontrakt som bringer supplyskipet «Energy Scout» ut av en 16 måneder lang periode i varmt opplag, fremgår det av en melding.

Kontrakten er inngått med et internasjonalt operatørselskap og omfatter arbeider innen undersøkelser, geoteknikk og geofysikk samt inspeksjon, vedlikehold og reparasjon.

Med denne kontrakten er samtlige fire skip i selskapets flåte i arbeid.

Selskapet opplyser at en utnyttelse på i overkant av 90 prosent nå er sikret frem til fjerde kvartal i år – i det som omtales som et marked under bedring.

Vilkårene i den nye kontrakten er markedsmessige, ifølge Golden Energy Offshore.

«Energy Scout» er et plattformforsyningsskip (PSV) fra 2005. Fartøyets seneste oppdrag var høsten 2020, for Halliburton.

PSV-en «Energy Swan» tjenestegjør nå for Repsol Norge, mens flerbruksfartøyene «Energy Duchess» og «Energy Empress» er på kontrakter med Maersk Drilling og HMarine/Eni.