<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Baker Hughes bakker ut av Russland

Det amerikanske oljeserviceselskapet Baker Hughes er siste navn på listen over selskaper som fryser aktiviteten i Russland som svar på invasjonen av Ukraina.

Publisert 20. mars 2022 kl. 08.13
Oppdatert 20. mars 2022 klokken 08.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
STØTTER DIPLOMATISK LØSNING: Baker Hughes og toppsjef Lorenzo Simonelli. Foto: Bloomberg

Kunngjøringen kom dagen etter at konkurrentene Halliburton og Schlumberger kunngjorde lignende tiltak.

I en uttalelse sier Baker Hughes at selskapet stanser alle nye investeringer i Russland og «overholder gjeldende lover og sanksjoner» når det oppfyller gjeldende kontraktsmessige forpliktelser.

– Krisen i Ukraina er svært alvorlig, og vi støtter sterkt en diplomatisk løsning, sier styreleder og adm. direktør Lorenzo Simonelli i Baker Hughes.

Halliburton kunngjorde fredag at det innstiller all fremtidig aktivitet i Russland. Oljeservicegiganten sier den stanset leveransen av deler og produkter til Russland for flere uker siden. Også Schlumberger har stanset investeringer og teknologiutvikling i Russland.

Mer enn 400 amerikanske og multinasjonale selskaper har trukket seg fra Russland, enten midlertidig eller for godt.

Baker Hughes har seks anlegg og om lag 2.000 ansatte i Norge. Også Halliburton og Schlumberger opererer på norsk sokkel.

(NTB)