<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor forlenger boreavtaler for 20 milliarder

Equinor forlenger avtaler med 16 leverandører for bore- og brønntjenester  på norsk sokkel. Avtalene har en samlet verdi på 20 milliarder kroner.

Publisert 6. mai 2022
Oppdatert 6. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
FORLENGER: Konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Foto: Equinor

 

Equinor forlenger avtalene med Baker Hughes, Halliburton og Schlumberger for integrerte bore- og brønntjenester på Equinor-opererte felt på norsk sokkel. 

Avtalene forlenges i to år fra 1. juni i år, og anslås å ha en samlet verdi på rundt 14 milliarder kroner. Dette vil sysselsette rundt 2.000 personer på 18 plattformer og 12 rigger.

Samtidig forlenges avtalene for tilleggstjenester med de samme selskapene og 13 andre leverandører i tilsvarende periode. Disse kontraktsforlengelsene har en samlet verdi på i underkant av 6 milliarder kroner og vil sysselsette rundt 600 peronser.

– Langsiktige leverandørrelasjoner har vist seg å være viktig i en bransje som svinger fort mellom gode og mer krevende tider. Det sørger for forutsigbarhet, sier Mette H. Ottøy, innkjøpssjef i Equinor, i en melding fra selskapet. 

Avtalene for spesialisttjenester blir videreført med følgende leverandører:

Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes, Weatherford, Ramex, NOV Wellbore Technologies, Petroleum Technology Company, TCO, Interwell, Welltec Oilfield Services, Roxar Flow Measurement, Sekal, Archer Oiltools, Silixa, Tendeka og Ardyne.