<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Guider 25 prosent vekst – femdoblet EBITDA

Publisert 10. mai 2022
Oppdatert 10. mai 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
LA FREM TALL: Carel Hooijkaas konsernsjef i Magseis Fairfield. Magseis Fairfield

MSEIS

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 10.00

Magseis Fairfield fikk et driftsresultat på minus 9 millioner dollar i første kvartal 2022, mot minus 15 millioner dollar i samme periode året før etter IFRS-rapportering.

EBITDA kom på 3,1 millioner dollar, opp fra 0,6 millioner i fjor – en femdobling – av en omsetning på 75,2 millioner dollar, opp fra 42,9 millioner i fjor.

Ordrereserven ved utløp av første kvartal var på 257 millioner dollar, hvorav leveranser for 2022 utgjør om lag 164 millioner dollar.

Guider 

Basert på tildelte kontrakter og anslått anbudsaktivitet ser Magseis Fairfield markedsvekst på 25 prosent i 2022, og en markedsstørrelse som nærmer seg 1 milliard dollar i 2023.

Selskapet skriver at omtrent 70 prosent av synlige prosjekter har blitt tildelt for 2022, med viktige muligheter igjen i Europa, Amerika og Asia.

– Markedet fortsetter å bedre seg, og vi vil være nær full kapasitet i andre kvartal. De positive markedsutsiktene er forsterket av økende fokus på energisikkerhet, og vi ser høyere marginer og generelt bedre kontraktsvilkår for prosjektene i markedet. Vi tror at markedet vårt vil nærme seg en verdi på rundt 1 milliard dollar i 2023, sier administrerende direktør Carel Hooijkaas i Magseis Fairfield.

Selskapets fornybarstrategi går etter planen, der muligheter utforskes i USA, Europa og Asia.

For å støtte høyere aktivitet har selskapet styrket sin likviditetsposisjon etter kvartalsslutt. Den rullerende kredittfasiliteten til DNB er økt med 15 millioner dollar frem til utgangen av tredje kvartal, og den underliggende RCF på 30 millioner dollar er forlenget med ett år til desember 2024.

Ellers skriver selskapet at første kvartal var drevet av sesongmessig lavere aktivitet, og svake resultater fra Mexicogolf-prosjektet som ble forsinket på grunn av dårlig vær og miljøforhold.

TDN Direkt