<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Solutions tildelt milliardkontrakt for Halten Øst-utbyggingen

Aker Solutions er tildelt en kontrakt på mellom 1,3-1,5 milliarder kroner tilknyttet Halten Øst-utbyggingen. 

Publisert 25. mai 2022 kl. 10.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
AKSO-SJEF: Kjetel Digre adm. direktør i Aker Solutions. Foto: Aker Solutions

 

Aker Solutions er tildelt en en kontrakt av Equinor om å levere subsea produksjonssystem (SPS) til Halten Øst-utbyggingen. Kontraktsverdien er 1,3-1,5 milliarder kroner.

Det fremgår av meldinger fra Aker Solutions og Equinor onsdag.

Aker Solutions skal levere et komplett undervannsproduksjonssystem inkludert syv standardiserte vertikale undersjøiske trær, fem dual-slot satellittstrukturer med manifolder, en målestasjon, samt kontrollsystemer, brønnhoder og tie-in-utstyr.

Arbeidet vil starte umiddelbart med endelige leveranser planlagt til tredje kvartal 2024, ifølge Aker Solutions.

I tillegg har Aker Solutions blitt tildelt en egen intensjonsavtale for levering av rundt 90 kilometer kontrollkabler for Halten Øst-utvikling. Selskapet forventer å bokføre en ordreinngang på mellom 300 millioner kroner og 400 millioner kroner knyttet til kontrollkabelkontrakten.

Begge kontraktene vil bli bokført som ordreinngang i andre kvartal 2022 i subsea-segmentet. Det påpekes også at prosjektutviklingen er betinget av myndighetsgodkjenning fra norske myndigheter.

TDN Direkt