KjøpLogg inn

Kurskollaps i Røkke-aksje: – Bør adressere noen av bekymringene

Lukas Daul oppgraderer Aker Solutions til kjøp og spår at Røkke vil gi svar på tiltale når årets andre kvartalsrapport kommer. 

Publisert 5. juli 2022 kl. 10.49
Oppdatert 5. juli 2022 klokken 10.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
OPPGRADERER: Analytiker Lukas Daul i Arctic Securities. Foto: NTB

 

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har stupt nær 30 prosent på børs bare i juni, dels etter usikkerhet knyttet til forsinket ordreinngang i førstekvartalsrapporten, dels på grunn av fallende oljepris. 

Lukas Daul i Arctic Securities oppgraderer i dag oljeserviceaksjen fra hold til kjøp. Kursmålet holdes uendret på 35 kroner.

– Vi forventer stabile marginer, men en høyere ordreinngang på kvartalsbasis bør adressere noen av bekymringene som dukket opp etter førstekvartalsrapporten, sier Daul i oppdateringen ifølge TDN Direkt.

James Hosie, analytiker i Barclays, har tatt opp dekning av Kjell Inge Røkkes Aker BP og satt kursmålet til 510 kroner.

Den svake kursutviklingen den seneste tiden forbedrer også risk/reward, mener Daul. 

Samtidig noterer Daul at «vi nærmer oss andre halvdel av 2022 med rekordhøy sanksjoneringsaktivitet offshore i Norge, drevet av utløpet av skatteincentivordningen». Det er noe av grunnen til at han oppgraderer aksjen til kjøp.

Ifølge Jørgen Andreas Lande i Danske Bank er optimismen for alvor tilbake i oljeservice, og han spår vedvarende sterk ordreinngang ut året.

– Subseasektoren er sensyklisk, så kombinasjonen av økt utnyttelse av utstyr samt høyere priser støtter våre forventninger om bedre lønnsomhet, utdyper han.