<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vant ny Equinor-jobb – har steget 70 prosent

Soiltech fyller ordreboken med nytt Equinor-oppdrag. Snart kan cleantech-selskapet feire ett år i gråmarkedet med kraftig kursoppgang.

Publisert 5. okt. 2022
Oppdatert 5. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
RENSER VANN: Soiltech er tildelt en kontrakt på en Equinor-installasjon i Norge. Foto: Soiltech
– SVÆRT MOTIVERENDE: Adm. direktør Stig H. Christiansen. Foto: Iván Kverme

Soiltech er tildelt en kontrakt av Equinor for behandling av forurenset vann på en Equinor-operert installasjon i Norge, opplyser selskapet onsdag.

Selskapets mekaniske teknologi renser vann for olje og andre partikler, og oljen og vannet som behandles skal kunne brukes igjen i boreprosesser.

– Det er svært motiverende å se at våre rene, energieffektive og høykapasitets teknologier opplever høy etterspørsel, kommenterer adm. direktør Stig H. Christiansen.

Kursoppgang på 70 prosent

Cleantech-selskapet ble etablert i 2011 og notert på OTC-markedet 19. oktober 2021. Seneste omsetningskurs var da 45,00 kroner, og markedsverdien lå på 324 millioner kroner.

Nå er Soiltech-aksjen senest blitt handlet til 77,50 kroner i gråmarkedet.

Det gir selskapet en markedsverdi på 558 millioner kroner – og en verdiøkning på over 70 prosent det seneste året.

Kutter kostnader og utslipp

Selskapets løsning gjør at oljeselskaper og riggoperatører kan rense vannet direkte på riggen, uten å måtte sende vekk avfallet. Dette skal gi kundene betydelige kostnadskutt og miljøfordeler i form av lavere utslipp.

De viktigste kundene pr. nå er i olje- og gassindustrien, men Soiltech ser også potensial i andre næringer.

Soiltech har hovedkontor i Sandnes, men er også posisjonert i Abu Dhabi og Saudi-Arabia. Selskapet opererer dessuten i Storbritannia og i Nederland.

Wintershall Dea Technology Venture står oppført med 14,8 prosent av aksjene, ledelsen eier 36,5 prosent, mens 48,7 prosent er finansielle investorer, så vel norske som internasjonale.

Flere kontrakter

I september meldte selskapet om vannbehandlingsoppdrag for både Eni og Maersk Drilling.

I august meldte selskapet om en kontrakt i Norge for behandling av væske forurenset av stålpartikler på en Equinor-operert installasjon, en kontrakt med ADNOC i Abu Dhabi samt en treårig rammeavtale med Ithaca Energy i Storbritannia.

I tillegg gjennomførte Soiltech oppkjøpet av Sorbwater Technology.