<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF gjør «betydelige fremskritt»

Publisert 13. okt. 2022
Oppdatert 13. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 305 ord
OPPDATERER: DOF-sjef Mons Aase. Foto: Iván Kverme

DOF

Saken oppdateres.

Handelen i DOF ble for snart 20 minutter siden pauset i påvente av en melding fra selskapet. 

Meldingen har nå kommet, og der skriver DOF at konsernet fortsatt har støtte fra sine finansielle kreditorer og sin største aksjonær, men også at det er gjort «betydelige fremskritt» med sluttføring av nødvendig dokumentasjon for gjennomføring av restruktureringen.

DOF forventer fortsatt at den ekstraordinære generalforsamlingen tilknyttet restruktureringen vil avholdes i uken som starter 7. november 2022, og vil i samsvar med dette DOF søke om én måneds forlengelse av «Long Stop Date» i restruktureringsavtalen.

Tilleggsavtale om rekonstruksjon

Avtalepartene jobber fortsatt med å bli enige om alternative løsninger dersom den ekstraordinære generalforsamlingen ikke godkjenner vedtakene som kreves for å gjennomføre restruktureringen. 

Partene har i dag inngått en tilleggsavtale der de er enige om de konkrete tiltak som vil bli iverksatt av kreditorene for å kunne gjennomføre restruktureringen, «med forbehold om oppfyllelse eller fritak av visse standardbetingelser.»

Skulle den ekstraordinære generalforsamlingen stemme ned vedtakene som kreves for å gjennomføre restruktureringen, er DOF ifølge tilleggsavtalen forpliktet til å åpne rekonstruksjonsforhandlinger etter rekonstruksjonsloven og foreslå en rekonstruksjon der en del av DOFs direkte finansielle gjeld vil bli konvertert til egenkapital og «ingen andre forpliktelser for DOF eller konsernet vil bli påvirket.»

Åpner for konkursbehandling

Gjennomføringen av rekonstruksjonsforslaget vil kreve at en ny ekstraordinær generalforsamling i DOF godkjenner forslaget med minst 50 prosent av aksjene representert på generalforsamlingen.

Ved en rekonstruksjon vil de eksisterende aksjene i DOF representere 1 prosent av de fullt utvannede aksjene i DOF etter ferdigstillelse, med mindre annet blir avtalt mellom konsernets kreditorer. Til sammenligning vil de eksisterende aksjonærene representere 4 prosent om restruktureringsavtalen blir vedtatt som foreslått på første ekstraordinære generalforsamling.

Om rekonstruksjonsforslaget ikke kan gjennomføres, enten fordi nødvendig flertall på den andre ekstraordinære generalforsamlingen ikke oppnås eller av andre grunner, vil konkursbehandling bli åpnet i DOF.

Børsen melder 13.41 at handelen i DOF vil bli gjenopptatt 14.10.