<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To meglerhus starter dekning av riggnykommer

Med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, ser Pareto og DNB Markets over 20 prosent oppside i Dolphin Drilling.

Publisert 14. nov. 2022
Oppdatert 14. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord
ANBEFALES: Dolphin Drilling, her ved konsernsjef Bjørnar Iversen (t.v.) og styreleder Martin Nes. Foto: Eivind Yggeseth

 

To meglerhus starter mandag dekningen av Dolphin Drilling, som ble notert på Euronext Growth i slutten av oktober. Selskapet bygger på restene av Fred. Olsen Energy, som var et av de første norske riggselskapene på norsk sokkel.

Børsdebuten startet med en forsiktig oppgang for Dolphin Drilling, men siden har aksjen gått litt tilbake. 

Nå starter både DNB Markets og Pareto Securities dekningen, og begge begynner med en kjøpsanbefaling av riggselskapet hvor Øystein Stray Spetalen-selskapet S.D. Standard ETC er en av de største aksjonærene.

Vil aktivisere semirigger

DNB Markets skriver i en analyse at en global oppgang i offshore-riggmarkedet har vært til hjelp for Dolphin Drilling, med at blant annet «Blackford Dolphin» er blitt tildelt en kontrakt med start tidlig i 2023 i Nigeria, melder TDN Direkt. 

«Vi tror fokuset på energisikkerhet og økt aktivitet i Storbritannia er en mulighet til å reaktivere selskapets to semirigger i opplag. Med få semirigger tilgjengelig, anser vi selskapet som en av nøkkelkandidatene til fremtidig inkrementelt arbeid», skriver meglerhuset.

DNB gir riggselskapet et kursmål på 20 kroner pr. aksje, noe som tilsvarer en oppside på 22,5 prosent i forhold til aksjekursen mandag. 

Ser oppside på 26 prosent

For Pareto viser analysen at Dolphin Drilling er det selskapet med en offshore riggeksponering som gir en av de raskeste tilbakebetalingene på selskapsverdi, så lenge den positive syklusen materialiserer seg, skriver TDN Direkt.

«Med (i) en rabattprising i forhold til sammenlignbare selskapet og (ii) en geografisk eksponering som ventes å dra nytte av et energisikkerhetsspørsmål, argumenterer vi for at risk/reward er gunstig», skriver meglerhuset i analysen. 

Pareto har satt et kursmål på 21 kroner for Dolphin Drilling, noe som tilsier en oppside på 26 prosent.