<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tredoblet resultatet

BW Offshore økte resultatet kraftig i tredje kvartal, og det drypper fortsatt utbytte på aksjonærene. Selskapet øyner betydelige kontantstrømmer.

Publisert 18. nov. 2022
Oppdatert 18. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
LA FREM TALL: Marco Beenen, konsernsjef i BW Offshore. Foto: Iván Kverme

 

Nesten 30 millioner dollar lå igjen på BW Offshores bunnlinje etter tredje kvartal, hjulpet av et resultatbidrag fra eierandelen i BW Energy.

Selskapet, som har en flåte med flytende produksjons- og lagringsskip (FPSO) med en oppetid på 99 prosent i kvartalet,  genererte en kontantstrøm fra driften på over 190 millioner dollar. 

Dette bidro til at selskapet opprettholder de kvartalsvise utbyttebetalingene.  Styret har erklært et utbytte på 0,035 dollar pr. aksje i kontanter etter tredje kvartal, og deler også ut 5 millioner dollar i form av BW Energy-aksjer.

Prosjekter går etter planen

BW Offshore venter at de FPSO-flåten vil generere en betydelig kontantstrøm i tiden fremover.

Samtidig har selskapet to store prosjekter gående, der fremdriften på begge går etter planen. Det gigantiske FPSO-prosjektet Barossa utenfor Australia, som krever investeringer på 2 milliarder dollar, var 50 prosent fullført ved utgangen av oktober. 

Inklusive dette prosjektet har BW Offshore en ordrereserve på 6,1 milliarder dollar. Medregnet opsjoner, er selskapets ordrereserve på 7,3 milliarder dollar.

Forlenger Gato do Mato-frist

I tillegg har BW Offshore et prosjekt for Shell på det brasilianske olje- og gassfeltet Gato do Mato.

Der har Shell og partnerne forlenget utviklingsfasen til midten av februar neste år. Etter dette er planen at det skal tildeles en 18-årig leasing- og driftsavtale til et konsortium bestående av BW Offshore og Saipem, med opsjoner for ytterligere syv år.

BW Offshore og Saipem vil få ansvaret for ingeniørarbeider, anskaffelser, konstruksjon og installasjon (EPCI) av en FPSO med levering i 2026.

Selskapet er også involvert i offshore vind gjennom BW Ideol, som ble skilt ut som eget børsnotert selskap. 

Ved utgangen av tredje kvartal hadde BW Offshore en tilgjengelig likviditet på 490 millioner dollar. Selskapet hadde en netto rentebærende gjeld på 463 millioner og en egenkapitalandel på 33,8 prosent.

Presentasjonen her.

BW Offshore

(Mill. USD) 3. kv./22 3. kv./21
Driftsinntekter 176,5 199,6
Driftsresultat (EBIT) 29,6 28,3
Resultat før skatt 32,9 10,5
Resultat etter skatt 29,6 5,2