<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjeldfritt og rigget for store utbytter

Et landriggmarked i bedring gjenspeiler seg i kvartalstallene til NorAm. Nå er selskapet gjeldfritt og rigget for utbyttebetalinger.

    Publisert 21. nov. 2022 kl. 19.55
    Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 12.48
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 285 ord
    UTBYTTEMASKIN: Fredriksen-kontrollerte Noram er rigget for utbytte Reuters

    Den Fredriksen-kontrollerte børsferskingen NorAm Drilling rapporterte en solid økning i både inntjening og driftsresultat i tredje kvartal, fremgår det av selskapets kvartalsrapport mandag kveld.

    Flåteutnyttelsen endte på 98,9 prosent sammenlignet med 94,8 prosent i andre kvartal.

    I gjennomsnitt lå den gjennomsnittlige dagraten på 25.200 dollar dagen, noe som er en økning med 17 prosent fra forrige kvartal.

    Dermed endte inntektene på 26,5 millioner dollar, noe som er en oppgang på 19 prosent. Driftsresultatet før av og nedskrivninger økte med 104 prosent til 8,4 millioner dollar.

    Selskapet hinter også til gode utsikter for fjerde kvartal.

    – Etter at tredje kvartal startet, har vi inngått fem kontrakter med gjennomsnittlige dagrater på over 31.000 dollar dagen, opplyser selskapet.

    NorAm

     

    (Mill. USD) 3.kv./22 3.kv./21
    Fakturerte inntekter 26,5 22,3
    Driftsresultat 3,7 −0,6
    Resultat før skatt 1,9 −2,4
    Resultat etter skatt 1,5 −3,6

    Rigget for 25 prosent utbytteyield

    Da NorAm gikk på børs i oktober varslet selskapet med at det skulle bli et utbytteselskap. Ledelsen har tidligere uttalt at all fri kontantstrøm vil bli betalt ut i utbytte til sine aksjonærer etter å ha nedbetalt gjelden.

    I oktober estimerte Pareto Securities, som forøvrig var tilrettelegger i børsnoteringen, en utbytteyield på 25 prosent fremover.

    – Det gjør Noram til en av aksjene i Norge med høyest utbytteavkastning, sa Pareto-analytiker Christopher Mo Dege til Finansavisen for en måned siden.

    Selskapet hentet nylig 800 millioner kroner i en emisjon som skulle brukes til å nedbetale et obligasjonslån på omtrent samme beløp. I løpet av November har Noram betalt ned hele obligasjonslånet, rapporterer selskapet i kvartalsrapporten.  Dermed er selskapet gjeldfritt og i stand til å betale utbytter. 

    Tirsdag ettermiddag steg Noram Drilling-aksjen 7 prosent til 60 kroner på Oslo Børs. Den seneste måneden er kursen opp 27 prosent.

    I midten av november hevet Pareto kursmålet fra 56 kroner til 70 kroner på grunn av høyere dagrater enn forventet og verdiøkninger på sammenlignbare selskaper.