<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Akastor selger sine preferanseaksjer i Odfjell Drilling

– Vi er svært fornøyde med vår investering i Odfjell Drilling, som har gitt Akastor en solid avkastning siden 2018, sier Akastor-sjef Karl Erik Kjelstad.

Publisert 29. nov. 2022 kl. 12.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord

Akastor har inngått en avtale om salg av sine preferanseaksjer i Odfjell Drilling til Odfjell Drilling for 95,2 millioner dollar, hvorav 75,2 millioner dollar er gjort opp kontant og resterende 20 millioner dollar med selgerkreditt med forfall 31. juli 2024. Det fremgår av meldinger fra Akastor og Odfjell Drilling tirsdag.

Odfjell Drilling skriver at tilbakekjøpet er fullfinansiert gjennom et nytt direktelån på 95 millioner dollar, tilbakebetalt i månedlige avdrag med start i 2025 og med endelig forfall 30. juni 2026.

Akastors warrants i Odfjell Drilling er ikke en del av transaksjonen og vil forbli hos Akastor.

– Vi er svært fornøyde med vår investering i Odfjell Drilling, som har gitt Akastor en solid avkastning siden 2018. Realiseringen av preferanseaksjene er drevet av kapitalallokeringsprioriteringer og vil ytterligere styrke balansen vår. Vi er glade for å opprettholde eksponeringen mot Odfjell Drilling gjennom warrant-avtalen, som vi mener er en struktur med en interessant oppsidepotensial i et marked i bedring, sier adm. direktør Karl Erik Kjelstad i Akastor.

TDN Direkt