Bøker blir billigere

De store bokhandlene ruster seg for priskrig på bøker.

Personlig økonomi

Forslaget til ny bokbransjeavtale er for tiden ute på høring. I dette ligger blant annet at perioden hvor nye bøker skal selges til fastpris blir betydelig forkortet. Forslaget til ny bokbransjeavtale er for tiden ute på høring. I dette ligger blant annet at perioden hvor nye bøker skal selges til fastpris blir betydelig forkortet. Avtalen, som ventes å tre i kraft 1. mai, åpner for at bøkene som solgte best i fjor fra den dagen av kan selges med rabatt. Samtidig kan det gis inntil 12,5 prosent rabatt på nye bøker.De store bokhandlerkjedene forbereder seg ifølge DN dermed på tøff priskonkurranse.- Nå må hver og en aktør slåss mer. De store kjedene kommer til å fremstå som tøffere, sier BKN Norge-sjef Tom Andersen.BKN Norge driver kjedene Libris og Interbok.

Nyheter
Næringsliv