- Boligprisene skal opp

Ekspert peker på det som vil gi boligprisene "et ekstra puff" oppover.

Personlig økonomi

Hvor går boligmarkedet i 2005? Dagbladet har rettet spørsmålet til flere eksperter, blant dem tidligere Dine Penger-redaktør Christian Vennerød.Han peker på at fordelsbeskatningen på bolig forsvinner.- Det vil gi prisene en ekstra puff oppover. Så tendensen blir: Fortsatt prisstigning, men større ulikheter. Særlig mellom sentrale strøk og mindre sentrale strøk. Jeg tror på prisnedgang i mindre tiltrekkende områder. Men vil også se økte forskjeller i de mest sentrale strøk mellom de mest attraktive boligene og resten, sier han.Postdoktor Hilde C. Bjørnland ved Økonomisk Institutt på Universitetet i Oslo tror også på fortsatt vekst, men at den flater ut. Høyere renter vil sørge for det, tror hun.

Nyheter
Næringseiendom