- Derfor stiger boligprisene

Meglersjef peker på flere grunner til at boligmarkedet stiger også i år.

Personlig økonomi

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem tall som viste at boligprisene falt i snitt 0,6 prosent fra november til desember i fjor. at boligprisene falt i snitt 0,6 prosent fra november til desember i fjor. I år venter NEF seg ifølge en pressemelding en boligprisvekst på åtte prosent.- Boligmarkedet vårt viser at boligkjøpets belastning på vanlige folks økonomi nå er rekordlav, og vil ventelig fortsette relativt lavt sett selv om vi skulle få en renteøkning. Andre faktorer som virker i samme retning er god reallønnsutvikling, positiv sysselsetting og en generell optimisme både blant folk flest og økonomiske eksperter, sa formann Øyvind A. Tandberg på en pressekonferanse i dag.NEF venter noe lavere prisstigning i 2005 enn i 2004, og peker blant annet på at effekten av lav rente nå er tatt ut.Tandberg tror ifølge meldingen det største prispresset vil komme i 1. kvartal.

Nyheter
Næringseiendom