Hurtigruta går som kjent mellom Bergen og Kirkenes, men av og til tar den en avstikker. Som for eksempel lørdag 29. januar i år, da MS Finnmarken vil anløpe Haugesund og Stavanger før det setter kursen nordover i ordinær rute. Hurtigruta går som kjent mellom Bergen og Kirkenes, men av og til tar den en avstikker. Som for eksempel lørdag 29. januar i år, da MS Finnmarken vil anløpe Haugesund og Stavanger før det setter kursen nordover i ordinær rute. Skipet vil ligge i kai i Haugesund klokken 11-13 ved hotell Maritim i forbindelse med byens reiselivsmesse, mens den vil være i Stavanger fra klokken 16 samme dag til klokken 13 på søndag.Det vil ifølge en pressemelding bli holdt åpent skip, med blant annet mulighet til å prøve det utendørs svømmebassenget som holder 28 grader pluss.MS Finnmarken, som ble bygget i 2002, er med sin kapasitet på 1.000 passasjerer det største Hurtigruteskipet.