Jekker opp skatten

Flere kommuner hiver seg rundt for å øke eiendomsskatten.

Personlig økonomi

Fredrikstad er snart ferdig med retaksering av 20.000 eiendommer, skriver DN. Det vil ifølge økonomisjef Anne Skau i Fredrikstad kommune si ca. 100 millioner kroner ekstra i eiendomsskatt i 2005.I fjor hanket kommunen inn 80 millioner kroner i eiendomsskatt.Mange andre kommuner vurderer ifølge avisen det samme. Stavanger, for eksempel.- Det er flere tiår siden forrige taksering. Vi har sett like hus med svært forskjellig takstgrunnlag, eller samme takst for bygninger av svært ulik verdi - fordi det over årene er investert mye i en bygning og omgivelsene, lite i en annen. Dette er urettferdig, sier ordfører Leif Johan Sevland.Jobben med retaksering av alle kommunens eiendommer skal fullføres i år.

Nyheter
Næringseiendom