Det er ikke bare i aksjemarkedet vi finner bjellesauer. Også i hyttemarkedet er bestanden høy, og da gjerne av sportskjendiser. Det er ikke bare i aksjemarkedet vi finner bjellesauer. Også i hyttemarkedet er bestanden høy, og da gjerne av sportskjendiser. Kommuner, grunneiere og utbyggere ved skidestinasjoner planter gjerne folk som Bjørn Dæhlie, Ole Einar Bjørndalen, Lasse Kjus, Finn Christian "Finken" Jagge og Ole Kristian Furuseth for å gi stedet kredibilitet, skriver Kapital.
Skattebombe- Rabatter som monnet
Som belønning får kjendisene billige eiendommer. Problemet er, dessverre for dem, at de sitter på en skattebombe.- Billig hytte eller hyttetomt er skattepliktig, og fordelen skal beskattes som vanlig personinntekt, sier ekspedisjonssjef Thorbjørn Gjølstad i Finansdepartementet.Ifølge "Lignings-ABC er slike ytelser skattepliktige når de "må anses som oppnådd på grunn av idrettsutøvelsen". Ifølge bladet er det liten tvil om at Dæhlie og Furuseth er pliktige til å skatte av fordeler de har oppnådd på Kvitfjell.- Jeg fikk rabatt jeg også, men 20.000 kroner er så lite at det ikke er noe vits å snakke om. Alle som kan prute ved tomtekjøp kan oppnå det avslaget. "Finken" og Dæhlie var nok heldigere enn meg i den sammenheng. Der var det rabatter som monnet så vidt jeg husker, sier Furuseth.