Hytteprisene steg med 23 prosent fra 2003 til i fjor, og i populære fjellområder er det byggeboom. Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig steg til 768.000 kroner. Ifølge Aftenposten tror Prognosesenteret på enda raskere vekst i salg og bygging i år. Hytteprisene steg med 23 prosent fra 2003 til i fjor, og i populære fjellområder er det byggeboom. Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig steg til 768.000 kroner. Ifølge Aftenposten tror Prognosesenteret på enda raskere vekst i salg og bygging i år. Gode tider økonomisk, kombinert med den norske trangen til luft og rom, forklarer det sterke salget av hytter i Norge, mener Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.- Boligdrømmen til nordmenn er fortsatt enebolig, selv om vi bor tettere og tettere i sentrale strøk. Derfor må vi ta ut den norske trangen til luft og rom ved å anskaffe hytte. Hyttebegrepet blir på den måten omdefinert til å likestilles med en bolig nummer to, sier Øye.