Prisgaranti lite verdt

Elektrokjeden Lefdal får 500.000 kroner i bot for misvisende markedsføring.

Personlig økonomi

Elektrokjeden Lefdal lover deg differansen tilbake om du finner et produkt de selger billigere et annet sted. Men: det er slett ikke sikkert at produktet selges av andre. Elektrokjeden Lefdal lover deg differansen tilbake om du finner et produkt de selger billigere et annet sted. Men: det er slett ikke sikkert at produktet selges av andre. Faktisk har Forbrukerombudet ifølge NRK Forbrukerinspektørene nylig avdekket at andre kjeder ikke fører varene Lefdal har prisgaranti på.Dermed ilegges Lefdal 500.000 kroner i bot for misvisende markedsføring.- Det gjør vi fordi de har brutt et vedtak fra Markedsrådet, som sier at produkter det fins prisgaranti på, skal finnes hos konkurrende bedrifter, eller konkurrerende butikker. Det har vi sett flere tilfeller på at det ikke gjør, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.- Det som er spesielt i denne saken, er at det er en oppegående og velfungerende bedrift som gjør det, legger han til overfor statskanalen.

Nyheter
Næringsliv