Skagen får slakt

Skagen beskyldes for å drive venstrehåndsarbeid.

Personlig økonomi

Andelseiere flest er mest opptatt av å få avkastning på fondet sitt. Framtiden i våre hender tenker også på det etikk og miljø. Ifølge en oversikt organisasjonen har laget, er DnB Miljøinvest det mest etiske norske aksjefondet. Andelseiere flest er mest opptatt av å få avkastning på fondet sitt. Framtiden i våre hender tenker også på det etikk og miljø. Ifølge en oversikt organisasjonen har laget, er DnB Miljøinvest det mest etiske norske aksjefondet. Etikken i fondene er rangert på basis av fire kriterier:

  • Positiv filtrering: Klarhet i hva det investeres i (les: miljøvennlige/sosialt ansvarlige bransjer og selskaper).Positiv filtrering: Klarhet i hva det investeres i (les: miljøvennlige/sosialt ansvarlige bransjer og selskaper).
  • Negativ filtrering: Klarhet i hva det ikke investeres i, typisk verstingbransjer som olje, våpen, alkohol og tobakk.Negativ filtrering: Klarhet i hva det ikke investeres i, typisk verstingbransjer som olje, våpen, alkohol og tobakk.
  • Aktiv påvirkning: Dialog og vurdering av ekskludering av selskaper som bryter med fondets etiske retningslinjer.Aktiv påvirkning: Dialog og vurdering av ekskludering av selskaper som bryter med fondets etiske retningslinjer.
  • Åpenhet: Opplysninger om selskaper lett tilgjengelig.Åpenhet: Opplysninger om selskaper lett tilgjengelig.
TerningkasteneNi fond/forvaltere er vurdert av organisasjonen, som ga følgende terningkast:DnB Miljøinvest: 5Odin Robur Miljø: 4DnB Grønt Norden: 4KLP Fondsforvaltning: 4Banco Humanfond: 3Storebrand Global Miljø: 3Banco Norge: 3Banco Global: 3Skagen Fondene: 1- Venstrehåndsarbeid. Det skinner tydelig gjennom at etikkbegrepet bare er er ord til pynt, lyder den klare konklusjonen om etikkarbeidet som foregår i Skagen.

Nyheter
Næringsliv