Slik får du fradrag for gaven

I år kan du trekke fra inntil 12.000 kroner, men bare hvis mottakeren rapporterer dette videre.

Personlig økonomi

I år kan vi nordmenn trekke fra inntil 12.000 kroner på selvangivelsen, for gaver gitt til veldedige formål på selvangivelsen. Dette er opp fra 6.000 kroner i 2004.For at gavene skal komme til nytte i skatteberegningen, må vi imidlertid ha gitt minst 500 kroner i løpet av året. Men det er ikke nok å legge ved en telefonregning eller kopi av bankgiro med selvangivelsen for å spare på skatten, skriver Aftenposten.For å få godkjent fradragene hos skatteetaten, må mottagerorganisasjonen ha registrert navn og personnummer på giveren, opplyser informasjonssjef Lise Halvorsen i Skatteetaten til avisen.- Det er organisasjonene som melder fra til oss om hvem som har gitt penger og har krav på fradrag. Hvordan giverne registreres er opp til hver enkelt forening, sier hun.

Nyheter
Næringsliv