Stensrud om dødsbølgen

Flomkatastrofen: Skagen Fondenes Kristoffer Stensrud om de økonomiske konsekvensene.

Personlig økonomi

Skagen Fondenes investeringsdirektør Kristoffer Stensrud, som i mange år har plukket vinneraksjer i Asia, understreker overfor Stavanger Aftenblad at flomkatastrofen ikke vil ha noen effekt for forvalterens investeringer i regionen. Skagen Fondenes investeringsdirektør Kristoffer Stensrud, som i mange år har plukket vinneraksjer i Asia, understreker overfor Stavanger Aftenblad at flomkatastrofen ikke vil ha noen effekt for forvalterens investeringer i regionen. Stensrud mener gjenoppbyggingen vil stimulere de rammede lands økonomier, og peker på erfaring fra tidligere katastrofer, som jordskjelvet i Japan i 1995 og 11/9-angrepene i 2001. Han tror ikke reiselivsbransjen vil lide lenge.- Folk glemmer fort, og dessuten vil nok mange tenke på at dette var en katastrofe som statistisk sett ikke vil inntreffe om igjen i vår levetid. Derfor tror jeg turistene vil vende forholdsvis fort tilbake, sier han.- Det vil bli investert masse penger i å bygge opp igjen infrastruktur, som veier, telekom, boliger og hoteller. Dette vil i seg selv være stimulerende for økonomien, og det vil gi arbeid også til fattige. På litt lengre sikt kan dermed katastrofen også ha en positiv effekt på de fattigste, hevder Stensrud overfor avisen.

Nyheter
Næringsliv