Svinaktig godt

Ønsker du et svinaktig godt måltid som kan lages på 1-2-3?

Personlig økonomi

Januar er tiden for å innfri nyttårsforsetter, noe som betyr at mange av oss har lovet å spise sunnere og mosjonere mer. Ukens mattips er svinekjøtt i wok og kommer fra Matprat.no. Oppskriften er til to personer.Ingredienser: 500 g renskåret svinekjøtt i strimler4 ss olje2 stk. gulrot2 stk. rød paprika1 stk. purre2 ts buljongpulver3 dl vann4 ts soyasaus2 ts maisennamel1 ts malt ingefær1 ts salt1 ts grovmalt pepperFremgangsmåte:Grovriv gulroten og skjær så paprika i strimler og purre i ringer. Varm oljen i woken til det ryker og brun kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme. Legg det så tilside.Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper, og la det trekke et par minutter. Server med kokt ris.Vintips:Pazo de Barrantes Albariño 2003 fra Rias Baixas, Spania. Vinen har en klar strågul farge, intense aromaer av sitrus og en moden fruktsmak med lang behagelig ettersmak. Prislappen er på 158,60 kroner.

Nyheter
Kultur