Denne ukens anbefaling på den gastronomiske fronten kommer fra Maxivan Lindkjølen som driver et cateringfirma på Kongsvinger. Han er utdannet kokk og konditor fra Hotell Continental i Oslo.
Kokt torsk med gulrøtter:Fremgangsmåte:"Vulkan med skogsbær":Fremgangsmåte:Vintips:
Vi beregner ca. 400 gram ren torsk pr. person. Skal du ha et selskap med to serveringer, kan du uten fare gå opp til 500 gram fisk pr. person. Videre trenger du om lag 150 - 200 gram gulrøtter og ca. 220 gram poteter.Husk at det går mer smør enn du tror. I denne oppskriften brukes 100 gram smør pr. person, som siden smeltes. Enkelte velger å røre smør, persille og litt sitronsaft sammen og servere det kaldt til. Finn ut hva du synes er best.Fisken renses for alt blod og sorte hinner. Godt saltet vann kokes opp. Fisken legges i og trekkes til den slipper benet.Gulrøtter skrelles og kokes til de er passe møre. Gulrøttene kan gjerne kokes i samme vann som potetene. Lindkjølen foretrekker smeltet meierismør med hakket persille som saus.Til desserten skal det være om lag 1,5 dl. ferdigpisket krem, og ca. 1 dl. skogsbær.Pisk kremen stiv, og rør så inn litt saft av en klementin. Legg kremen på en flat tallerken og form den som et krater fra en vulkan. Fyll "krateret" med skogsbær, gjerne litt forskjellige bær. Lindkjølen har valgt å gå for blåbær, tyttebær, bringebær og bjørnebær.Georges Duboeuf Beaujolais Villages 2003, med en prislapp på 89,90 kroner. Beaujolais Villages, som kjennetegnes ved et preg av bæraromaer, serveres noe avkjølt til lettere kjøttretter, retter av fisk og selvfølgelig som ren nytelse. Georges Duboeuf har en vinfilosofi som er like enkel i teorien som den er vanskelig å omsette i praksis. Hans viner skal uttrykke regionens personlighet og sjarme uten at det går på bekostning ev kvaliteten.