Økonomisk rådgiver Carsten O. Five mener ifølge Aftenposten folk bør betale ned det meste av boliglånet før de begynner å sjonglere for mye med privatøkonomien. Økonomisk rådgiver Carsten O. Five mener ifølge Aftenposten folk bør betale ned det meste av boliglånet før de begynner å sjonglere for mye med privatøkonomien. - En tommelfingerregel er å betale lånet ned til rundt ligningstakst. I tillegg er det viktig å stelle seg slik at man har en buffer på bankkonto til uforutsette utgifter, sier han.Men låne penger for å investere er han ifølge avisen ikke så begeistret for.- Det er ikke lett å bli rik og det finnes ingen enkle løsninger uten stor risiko. Bankene har et stort ansvar, og må gjøre grundige analyser av folks privatøkonomi før de anbefaler folk å låne til investeringer. Det er kun til velbeslåtte folk jeg synes det er greit å gi råd om å låne til en investering som aksjefond, fortsetter Five.Den tidligere redaktøren i Dine Penger mener at selv om det ser lyst ut nå, så kan det snu.- Boligprisene har steget i lang tid, men de kan også falle. Faller boligverdien og aksjefond samtidig, og kunden får problemer med å betjene gjelden kan det lede folk inn i en vanskelig situasjon. Det ser veldig pent ut i gode tider, men historien viser at boligprisene kan falle og aksjemarkedet svinger, sier Five videre til avisen.