- Disse vil krasjlande

Christian Ringnes spår krasjlanding i boligmarkedet. Og noen vil rammes hardere enn andre.

Personlig økonomi

Den voldsomme byggingen har fått Eiendomsspar-sjefen Christian Ringnes til å har fått Eiendomsspar-sjefen Christian Ringnes til å spå krasjlanding i boligmarkedet neste år. i boligmarkedet neste år. - Årsaken til den opphetede byggingen, er at det koster 25.000 kvadraten å bygge, mens snittprisen ved salg er 30.000 kroner. Da vil alle bygge helt til de får første tapsprosjekt. Det bygges lite nytt uten at minst 60 prosent av leilighetene i prosjektet er solgt, men av de solgte enhetene er ofte en tredel kjøpt av investorer som skal selge videre. Disse har som regel ikke så mye penger, så hvis det plutselig blir bråstopp, skal det bli interessant å se hva som skjer med disse, sier han ifølge Finansavisen.- Det er jo også slik i boligmarkedet at hvis folk først har bestemt seg for at nå er det utrygt å kjøpe, hjelper det ikke å sette ned prisen med ti prosent; da får man ikke solgt uansett, fortsetter han.

Nyheter
Næringseiendom