- Farlige boliger

Eksperter advarer mot potensielle prisbomber i boligmarkedet.

Personlig økonomi

Små, trendy leiligheter med lave innskudd og høy fellesgjeld er en het potet i boligmarkedet. Eksperter gjentar i Dagbladet i dag sine advarsler mot å la seg blende av lav inngangsbillett. Små, trendy leiligheter med lave innskudd og høy fellesgjeld er en het potet i boligmarkedet. Eksperter gjentar i Dagbladet i dag sine advarsler mot å la seg blende av lav inngangsbillett. Lav rente på fellesgjelden og avdragsfrihet de første årene betyr overkommelige boutgifter i første omgang. Men etterhvert vil renten stige og avdragene begynne å løpe.- Det kan være økonomisk farlig for ungdom å gå inn i et boligprosjekt hvor kostnadene dyttes foran. Jeg råder ingen til å kjøpe bolig før de er ferdig med utdanning, har fast jobb og fast inntekt, sier daglig leder Agnes Bergo i Pengedoktoren AS.Hun får følge av seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi.- Har du nok egenkapital til å dekke innskuddet, blir du ikke kredittvurdert på fellesgjelden, det er et faremoment. Jeg ser ikke bort ifra at noen kan brenne seg økonomisk på slike konsepter, sier han.

Nyheter
Næringseiendom