Funkishytter til 1,5 mill.

Idar Vollvik-kompis Svein Johnsen skal bygge 109 hytter og rorbuer utenfor Bergen.

Personlig økonomi

Svein Johnsen, Idar Vollviks kompanjong i Chess-eieren Vollvik Gruppen, står bak når byggingen av 91 hytter og 18 rorbuer tar til på Hauglandsøy ved Askøy utenfor Bergen i løpet av mars. Svein Johnsen, Idar Vollviks kompanjong i Chess-eieren Vollvik Gruppen, står bak når byggingen av 91 hytter og 18 rorbuer tar til på Hauglandsøy ved Askøy utenfor Bergen i løpet av mars. Øya - uten fastlandsforbindelse, men med gode fiskemuligheter - får dermed det største hytteområdet i nærheten av Bergen, melder Bergens Tidende. Og Askøy kommune har godkjent planene.De første hyttene, som vil ha muligheter for bredbånd og IP-telefoni, vil ifølge avisen stå ferdig til sommeren. Prisene ligger an til å bli 1,5-2,5 millioner kroner. Boarealene er 70-120 kvadratmeter. Så langt er 15 hytter og en rorbu solgt.Johnsen, som kjøpte den nordlige delen av Hauglandsøy sent i 2001 gjennom King Holding, fikk i fjor med seg automatkongen Bjørn Hanevik og entreprenør Jan Olav Jørgensen som medeiere.De to sistnevnte står bak selskapet Puls Eiendom AS, som er utbygger. Tegningene av hyttene minner ifølge avisen om funkisstil.

Nyheter
Næringsliv