Hva bør du forsikre?

Behovet for forsikring endrer seg gjennom livet. Slik legger du opp løpet.

Personlig økonomi

Behovet for forsikring endrer seg gjennom livets forskjellige faser, og det er det flere som glemmer, skriver Dagbladet, som har snakket med flere eksperter.En trend er at folk forsikrer både huset og bilen, men glemmer seg selv. Det gjelder først og fremst unge.- Det er surt å betale penger til forsikring, men jammen er det surt å være minstepensjonist resten av livet også, sier rådgiver Kjersti Amble Larsen i Formuesforvaltning.Studenter og samboereI tillegg til uføreforsikring, bør studenter også ha innbo- og reiseforsikring, viser en oversikt avisen har satt opp. Unge samboerpar med egen leilighet bør spe på med gjensidig dødsfallforsikring. Forsikringen koster 4.400 og 13.000 kroner i året for hhv. studenten og samboerparet, viser regnestykker ekspertene har gjort.Familie og eldre ekteparFor en småbarnsfamilie med hus og bil, melder det seg ytterligere behov. Boligen og bilen husker de fleste, men altså ikke glem barna dine. I alt koster forsikringer denne gruppen drøyt 28.000 kroner årlig.Eldre ektepar med både hytte og båt i tillegg til hus og bil er ferdige med å betale for barna, men må betale for både hytte og båt, og i tillegg spe på med helseforsikring. I sum blir det ifølge avisen drøyt 30.000 kroner i året.

Nyheter
Næringsliv