- Ikke ufarlige fond

Bjørn Skogstad Aamo advarer mot en potensiell rentesmell i obligasjonsfond.

Personlig økonomi

Forrige uke ba direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet norske låntagere om å vurdere fastrente. Nå advarer han mot obligasjonsfond.- Plassering i lange rentepapirer vil være særlig risikofylt i en periode der renten kan stige, for da synker markedsverdien på papirene. Det er noe en alltid må være oppmerksom på, sier Skogstad Aamo til dn.no.- I mange år kan obligasjonsfond gi en sikker og trygg avkastning, men heller ikke disse er risikofrie. Jeg går ut fra at de som selger slike fond gjør oppmerksom på det, fortsetter han.Forbrukerøkonom Aud Helene Rasmussen i DnB Nor mener ifølge nettavisen at obligasjonsfond er en naturlig del av en langsiktig portefølje, og noe du derfor ikke hopper inn og ut av.- Skal man prøve å "time" inngangen, bør man ikke gå inn i rentefond i et stigende rentemarked, sier hun.

Nyheter
Næringsliv