I forbindelse med fremleggelsen av boligprisene for mai, lovet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) noen oppsiktsvekkende tall. I forbindelse med fremleggelsen av boligprisene for mai, lovet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) noen oppsiktsvekkende tall. Og tallene kommer fra en sammenligning av boligprisene i Oslo med landets største byer, områder i Akershus og byer med "pendleravstand" til hovedstaden. Med utgangspunkt i Oslo har man målt avstanden i pris til de andre stedene.
Tromsø snart på siden
I Bergen, Trondheim og Tromsø kuttes avstanden til Oslo. I Tromsø er prisnivået kun syv prosent under hovedstaden. For de andre to er avstanden også kraftig synkende. For eksempel er det i Bergen nå 13 prosent billigere. For to år siden var det 22 prosent billigere. I Trondheim ligger prisnivået 14 prosent under Oslo.Med Akershus går det andre veien - her øker avstanden. På Nedre Romerike og Follo er boligene nå hhv. 25 og 18 prosent billigere enn i hovedstaden, mot hhv. 21 og 14 prosent for to år siden. I Asker og Bærum øker også avstanden opp til Oslo.- Vi har dermed ikke sett en effekt av prisstigningen i Oslo som gjør at prisene i randsonen følger etter, heter det i en melding.I "pendlerbyer" som Drammen, Fredrikstad, Moss og Tønsberg har prisene ikke tatt inn på Oslo-nivået. I de to førstnevnte er det nå hhv. 39 og 37 prosent billigere enn i hovedstaden, mot hhv. 36 og 34 prosent billigere for ett år siden.