Spår prissjokk på strøm

- Du må forberede deg på priser midt på 40-tallet, mener analytiker, og forklarer.

Publisert 29. aug. 2005 kl. 09.34
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 05.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord

Så langt i år har gjennomsnittskunden spart noe hundrelapper i forhold til i fjor, men nå er det slutt på "billigsalget" av strøm, skriver Dagbladet, som viser til omsetningen av forwardkontrakter på kraftbørsen Nord Pool.- Utover høsten venter vi høyere produksjon av svensk og finsk kullkraft, som er veldig dyr for tiden. CO2-kvotene koster nesten 23 euro, og det gir en produksjonskostnad i kullkraftverkene på 32-33 øre, sier kraftanalytiker Sigbjørn Seland i Nena.Han mener ifølge avisen sluttbrukerne må være forberedt på priser midt på 40-tallet i øre per kWh.- En nedbørsfattig og kald høst kan gi enda høyere priser, legger Seland til.